konkurs „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy”

I nagroda – Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego, konkurs „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy”

6 grudnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych przy ul. Wyszyńskiego 16 w Olsztynie odbył się finał III edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur i Powiśla na stołach Europy.
„Konkurs ma na celu zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z naszego regionu” – mówi Jacek Protas, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. – „Te jedyne w swoim rodzaju produkty i potrawy, specyficzne dla dziedzictwa kulinarnego naszego województwa, chcemy opublikować w specjalnej broszurze i szeroko promować.”
Laureaci Regionalnego Finału III edycji konkursu „Smaki Warmii Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” w kategorii Potrawy I nagroda – Puchar Marszałka Województwa Warmińsko-Mazurskiego:

„Pieczeń z dzika” – Firma Gastronomiczna „KRYS-STAN” s.c.